συναίνεση για παιδιά, παιδικό βιβλίο για την συναινεση, εκδόσεις κάκτος, προτεινόμενη ηλικία 5+ ετών, βιβλίο διαπαιδαγώγησης

Πάνω που ήθελα να γράψω τις σκέψεις μου για το εκπλητκικό βιβλίο Συναίνεση Για Παιδιά - Όρια, Σεβασμός και Κυριαρχία του Εαυτού σου που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κάκτος, είδα μια πολύ ωραία παρουσίαση του βιβλίου στο facebook και συγκεκριμένα στην σελίδα E is reading  οπότε την παραθέτω αυτούσια:

<Εντάξει. Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι περισσότερο εκπαιδευτικό και απαραίτητο για ΟΛΑ τα παιδιά, ιδιαίτερα τη σημερινή εποχή, από το να δίνουν τη συναίνεση τους σε ο, τι αφορά το σώμα και τη ζωή τους.
Ένα από τα πιο σπουδαία λοιπόν βιβλία από όσα έχουμε παρουσιάσει, είναι το βιβλίο "Συναίνεση (για παιδιά)", των εκδόσεων Κάκτος, που θα ήθελα οπωσδήποτε να έχω διαβάσει στα παιδιά μου σε μικρή ηλικία. Και όχι, δε θεωρώ υπερβολή να πω πως ακόμα και ένα φιλάκι από τη γιαγιά, αν δεν είναι με τη θέληση τους εκείνη τη στιγμή, δεν είναι αποδεκτό. Κι αυτό πρέπει να το γνωρίζουν (προφανώς το πρόβλημα δεν είναι το φιλάκι από τη γιαγιά αλλά όταν επιχειρείς να διαβάσεις το βιβλίο στο 3χρονο δεν είναι κακή ιδέα να δώσεις αυτό ως παράδειγμα - δύσκολο να το πας πολύ παραπέρα ακόμα).
Το βιβλίο πραγματεύεται τα όρια που πρέπει να βάζουμε στους γύρω μας για τον εαυτό μας και το σώμα μας, τα θέλω και τα δε θέλω που έχουμε δικαίωμα να πούμε, τα όχι αλλά και τη συναίνεση σε ο, τι θέλουμε να συμβεί, αλλά και την υποχρέωσή μας να δεχόμαστε την επιθυμία του άλλου σε κάθε περίπτωση που αφορά στο δικό του σώμα.
Ξεκινήσαμε να το διαβάζουμε με την Ειρήνη (αν και το βιβλίο απευθύνεται σε παιδάκια από 5 ετών) και αμέσως γεννήθηκαν οι πρώτες της απορίες όπως "τι είναι όρια", "γιατί δεν πρέπει να πούμε ναι σε φιλάκια αν δε θέλουμε" και "τι εννοεί νιώθω ασφάλεια με τους άλλους"..
Το προτείνω ανεπιφύλακτα...>
Είναι ένα από τα βιβλία που μας δίνουν το έναυσμα να κάνουμε όμορφες και ουσιαστικές συζητήσεις με τα παιδιά και να λάβουν σημαντικά μηνύματα δίχως να αισθάνονται πως τους κουνάμε το δάκτυλο!
Βρείτε το εδώ

Πείτε μας την γνώμη σας