10+1 Eνδιαφέροντα και απίστευτα γεγονότα που δεν ήξερες για τα στυλό..!

Tα στυλό είναι από τα πιο συνηθισμένα και χρήσιμα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Είτε γράφουμε σημειώσεις, είτε υπογράφουμε έγγραφα, είτε κάνουμε σκίτσα, τα στυλό μας βοηθούν να εκφράσουμε τις σκέψεις και τη δημιουργικότητά μας.

Όμως, πόσα πράγματα γνωρίζουμε για την ιστορία και τη λειτουργία των στυλό; Σε αυτό το άρθρο θα σου αποκαλύψω 10+1 ενδιαφέροντα και απίστευτα γεγονότα που σίγουρα δεν ήξερες για τα στυλό..!

 

1. Τα στυλό είναι 5.000 ετών. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν καλαμάκια και μελάνι από αιθάλη ή κόκκινη ώχρα ανακατεμένα με φυτικό κόμμι και κερί μέλισσας.

---

2. Ένα τυπικό Bic Ballpoint μπορεί να παράγει μια γραμμή περίπου 2km. Αυτό σημαίνει ότι ένα στυλό θα μπορούσε να χαράξει μια γραμμή τέσσερις φορές μεγαλύτερη από το ύψος του Empire State Building!

---

3. Τα μοντέρνα στυλό διαθέτουν μεταλλικές μπάλες ως σημείο γραφής. Αυτά είναι κατασκευασμένα από βολφράμιο που είναι τρεις φορές πιο σκληρό από το ατσάλι!

---

4. Οι στυλογράφοι με χρυσή μύτη προσαρμόζονται σιγά σιγά στο στυλ γραφής σας. Καθώς χρησιμοποιείται η πένα, η μύτη λυγίζει και μαλακώνει.

---

5. Κατά μέσο όρο, ένα στυλό μπορεί να γράψει περίπου 45.000 λέξεις.

---


6. Το να σχεδιάσεις 29.249 χαμογελαστά πρόσωπα είναι αυτό που χρειάζεται για να αδειάσεις ένα τυπικό στυλό.

---

7. Τα καπάκια του στυλό προκαλούσαν πάνω από 200 θανάτους το χρόνο λίγω της κατάποσης τους απο μικρους και μεγάλους.

---

8. Αυτό ανάγκασε τις εταιρείες που κατασκευάζουν τα στυλό να βάζουν τρύπες στα καπάκια. Και ο λόγος είναι γιατί έτσι θα μπορεί να περνά αέρας εάν ένα καπάκι κολλήσει στον λαιμό κάποιου.

---

9. Στο 95% των περιπτώσεων, εάν σε ένα άτομο δοθεί ένα νέο στυλό, η πρώτη λέξη που γράφει είναι το όνομά του.

---

10. Στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, οι πιλότοι χρησιμοποιούσαν στυλό Ballpoint τύπου Bic, επειδή δεν παρουσιάζουν διαρροές σε μεγάλα υψόμετρα.

---

11. Πάνω από δύο δισεκατομμύρια στυλό κατασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες ετησίως.

Πείτε μας την γνώμη σας