Τύποι Μολυβιών Τύποι Μολυβιών...Τι σημαίνουν τα γράμματα HB,2B,3B,4H ;;; Psalidixarti.gr

Τύποι Μολυβιών...Τι σημαίνουν τα γράμματα HB,2B,3B,4H ;;;

Υπάρχουν 14 διαφορετικοί τύποι μολυβιών για να κάνει κάποιος τη δουλειά που θέλει με τον σωστό τρόπο.
Από όλα τα μέσα σχεδίασης και γραφής, τα μολύβια είναι τα αγαπημένα σας;
Εδώ θα μάθετε όλους τους διαφορετικούς τύπους μολυβιών που και για ποια δουλειά είναι κατάλληλο το καθένα
Από τότε που άρχισε να ανθίζει η βιομηχανία μολυβιών, ανακαλύφθηκαν διαφορετικοί τύποι και είδη μολυβιών και κατηγοριοποιήθηκαν ανάλογα με τα επίπεδα σκληρότητας τους και την ποσότητα του μαύρου χρώματος που μπορούσαν να παράγουν.
 
Ακολουθούν οι κύριες κατηγορίες μολυβιών που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται στη σύγχρονη εποχή.
Αυτός ο τύπος μολυβιού είναι εξαιρετικά σκούρος και βγαίνει ως το πιο σκούρο γκρι στο χαρτί. Χρησιμοποιείται καλύτερα για σκοπούς σχεδίασης και σχεδίασης, καθώς κάνει πολύ σκοτεινά και εμφανή σημάδια που καταλήγουν να προεξέχουν σε μια σελίδα.
Σχεδόν παρόμοιο με το 8Β, αυτός ο τύπος μολυβιού είναι επίσης εξαιρετικός για σκοπούς που σχετίζονται με την τέχνη. Δίνει μια πολύ σκούρα γκρι απόχρωση που κολλάει στο χαρτί και κάνει τα σχέδια να φαίνονται υπέροχα στο χαρτί.
Αυτό το μολύβι είναι καλύτερο για όσους τους αρέσει να σχεδιάζουν και προορίζεται ιδιαίτερα για να προσθέτει σκοτεινές αξίες στα κομμάτια του σχεδίου σας. Αυτή είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για τη δημιουργία πορτρέτων όπου θα θέλατε να επιτύχετε ρεαλιστικές υφές όπως δέρμα, γούνα ή ύφασμα.
Αυτό το μολύβι παράγει ένα πιο σκούρο σημάδι από αυτά που ακολουθούν και είναι αρκετά πιο απαλό από ένα μολύβι 2Β για παράδειγμα. Αυτό συμβαίνει γιατί όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός B από ένα μολύβι, τόσο πιο μαλακό θα είναι το μολύβι.
Το μολύβι 4Β είναι ελαφρώς ελαφρύτερο από τα προηγούμενα και είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για σκίτσο και σχέδια. Όποιος έχει ικανότητα στην τέχνη και το σχέδιο σίγουρα θα απολαύσει τη χρήση αυτού του μολυβιού.
Αυτό το μολύβι μοιάζει περισσότερο με ένα μείγμα σκούρου και ανοιχτού χρώματος, αλλά είναι περισσότερο προς ένα πιο ανοιχτό γκρι. Είναι μια ιδανική επιλογή για όσους θέλουν τα σχέδιά τους να περιέχουν φωτεινές τιμές με ελαφριές αποχρώσεις του σκούρου γκρι.
Το μολύβι 2Β είναι το καλύτερο για μεσαία έως σκούρα σκίαση και παρέχει ένα καλό εύρος τόνου ή αξίας από ανοιχτό έως σκούρο απόχρωση. Χρησιμοποιείται συνήθως για καλλιτεχνικούς σκοπούς, ειδικά για σχέδιο, σκίαση και σκίτσο.
ΗΒ
Αυτό το μολύβι πέφτει ακριβώς στη μέση της ζυγαριάς του μολυβιού. Το HB είναι ένα πολύ σκληρό μολύβι, καθιστώντας το ένα αρκετά σκληρό μολύβι ακόμα και για σκοπούς σχεδίασης.
-------------------------------------------------------------------------------------------
H Μολύβια
Σε αυτή την περίπτωση, το «H» αναφέρεται στη σκληρότητα του μολυβιού. Αυτό σημαίνει ότι όσο υψηλότερη είναι η τιμή του H ενός μολυβιού, τόσο πιο δύσκολο θα είναι το προβάδισμά του. Και όσο πιο σκληρό είναι το μολύβι, τόσο πιο ελαφρύ θα είναι το μολύβι.
Τα μολύβια «H» είναι γενικά πολύ σκληρά και μπορούν να κρατήσουν μια άκρη στη θέση τους, εξασφαλίζοντας εξαιρετική ακρίβεια. Κάνουν επίσης ελαφριές γραμμές που μπορούν να διαγραφούν με μεγάλη ευκολία και ευκολία, ώστε να μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει εύκολα αυτά τα μολύβια για να σχεδιάσει προϊόντα ή να γράψει πράγματα σε χαρτί.
Αυτός ο τύπος μολυβιού είναι ιδανικός για οποιαδήποτε τεχνική εργασία που περιλαμβάνει τη δημιουργία γραμμών που διαγράφονται εύκολα. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα επειδή το 2H περιέχει πολύ ελαφριά ποσότητα μολύβδου. Είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για όσους μόλις άρχισαν να σχεδιάζουν και θέλουν να προσθέσουν πολύ ανοιχτές αποχρώσεις στο σχέδιό τους.
Το 3H είναι μια εξαιρετικά ανοιχτή απόχρωση του γκρι που αφήνει ένα πολύ ανοιχτό αποτύπωμα στο χαρτί. Μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για σκίτσα όπου πρέπει να προσθέσετε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις ή να γεμίσετε ελαφρώς τα κενά με ένα μολύβι.
Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή μολυβιού για ελαφριά, λεπτή και ομοιόμορφη σκίαση. Είναι περισσότερο προς την γκρίζα πλευρά και λιγότερο γυαλιστερό λόγω της ποσότητας πηλού που περιέχει. Είναι επίσης ευκολότερο να διατηρείται ευκρινές, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα για σκίαση και σκίτσο.
Αυτός ο τύπος μολυβιού βοηθά στη δημιουργία των πιο σκούρων και των πιο λεπτών γραμμών, δεδομένων των επιπέδων σκληρότητάς του. Αυτό συμβαίνει επειδή πέφτει προς το τέλος της κλίμακας "H" ή σκληρότητας, δίνοντας έτσι μια σκληρή πινελιά. Είναι μια εξαιρετική επιλογή ειδικά για όσους ασχολούνται με το σχέδιο και το σκίτσο και θέλουν να σχεδιάζουν σκοτεινές γραμμές.
Αυτό είναι ένα μολύβι γραφίτη κορυφαίας ποιότητας που έχει σχεδιαστεί κυρίως για το σκίτσο, τη γραφή και το σχέδιο. Είναι ιδανικό μολύβι για καλλιτεχνικές και τεχνικές εφαρμογές.
Έχοντας υπόψη τον κανόνα σκληρότητας, δίνει τη μέγιστη σκληρότητα με την πιο σκούρα και λεπτή εμφάνιση στο χαρτί.
 
 
Τώρα που ξέρετε τα πάντα για τα μολύβια, ποιο θα χρησιμοποιήσετε για το σχέδιο και το σκίτσο σας;
 

Πείτε μας την γνώμη σας