Αφαιρέστε τους Λεκέδες Μαρκαδόρου από Τοίχους και Ρούχα

Όλοι μας έχει τύχει να λερωθούμε από μαρκαδόρους ή στυλό. Ακόμη περισσότερο οι μανούλες έχουν βρει τα παιδιά τους μετά το σχολείο με βαμμένα ρούχα ή στο σπίτι να έχουν βάψει τους τοίχους, τους καναπέδες ή οτιδήποτε άλλο σε μια στιγμή που αλλάξαμε βλέφαρο. 

Μην απογοητεύεστε για όλα υπάρχουν λύσεις.

  1. Το μελάνι από τον τοίχο βγαίνει με οδοντόκρεμα. Αφήνουμε την οδοντόκρεμα 1-2 λεπτά και ξεπλένουμε με καθαρό πανί. Επίσης η οδοντόκρεμα κάνει και για ξύλινες επιφάνειες,
  2. Επίσης ο λεκές από τον τοίχο βγαίνει και με λακ.
  3. Οι μαρκαδόροι από τα ρούχα βγαίνουν με μαγειρική σόδα. Βάλτε τα ρούχα σας μέσα σε μια σακούλα και ρίξτε ένα διάλυμα ενός λίτρου νερό αναμειγμένο με ένα ποτήρι μαγειρική σόδα. Αφήστε για ένα 24ώρο και μετά πλύντε κανονικά στο πλυντήριο.
  4. Επίσης για λεκέδες ρούχων κάνει το ξύδι ή το οινόπνευμα. Γυρίστε το ρούχο ανάποδα και βάλτε πάνω στο σημείο του λεκέ ένα απορροφητικό χαρτί, ρίξτε λίγο καθαρό οινόπνευμα στο λεκέ και τρίψτε με λίγο σαπούνι. Έπειτα πλύντε κανονικά στο πλυντήριο.
  5. Οι μαρκαδόροι απο τα χαλιά καθαρίζουν με λευκό ξύδιΡίχνουμε στο λεκέ και το τρίβουμε καλά.
  6. Το μελάνι απο τα έπιπλα βγαίνει με λίγο χλιαρό γάλα.

Tip: Να ξέρετε ότι οι λεκέδες από μελάνι στα υφάσματα αφαιρούνται με χλιαρό γάλα και από τα βαμβακερά υφάσματα με χυμό λεμονιού.

  • Μη μαλώσετε τα παιδιά σας που λέρωσαν τα πάντα με τον ανεξίτηλο μαρκαδόρο τους. Με λίγη οδοντόκρεμα μπορείτε να βγάλετε εύκολα το μελάνι από τους τοίχους.
  • Ο λεκές στον τοίχο -αν είναι μικρός- μπορεί να βγει και με τη βοήθεια λίγης λακ.
  • Το γάλα μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε έναν αντίστοιχο λεκέ από τα έπιπλά σας.


Υπάρχουν μερικοί λεκέδες οι οποίοι χρειάζονται ειδικές μεθόδους για να βγουν. Είτε μιλάμε για ρούχα είτε για χαλιά είτε για τοίχους, ο μαρκαδόρος μπορεί να δημιουργήσει πανικό.

Οι μαμάδες που έχουν «ζωηρά» παιδιά είναι πολύ πιθανό σε κλάσματα δευτερολέπτου να τα χάσουν από τα μάτια τους και να τα βρουν να δημιουργούν στον τοίχο του σαλονιού με ανεξίτηλους μαρκαδόρους. Τι μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε για να βγάλετε το μελάνι από τον τοίχο;

Η οδοντόκρεμα είναι αυτή που θα σας σώσει. Καλύψτε τα σημάδια με λίγη οδοντόκρεμα (προσέξτε να μην περιέχει λειαντικά) και έπειτα τρίψτε την επιφάνεια με ένα υγρό πανί. Αφήστε την οδοντόκρεμα να δράσει για 1-2 λεπτά και ξεπλύνετε με ένα καθαρό πανί. Αν ο λεκές επιμένει προσπαθήστε για ακόμα μία φορά.

Καλό είναι να θυμάστε πως η οδοντόκρεμα είναι ιδανική για βαμμένους τοίχους, ξύλινες επιφάνειες και πορσελάνες.

Αν το παιδάκι σας επεκταθεί μετά τον τοίχο και στα ρούχα του και τα βάψει και αυτά με  μαρκαδόρο τότε εκεί θα πρέπει να δουλέψετε με διαφορετικό τρόπο.

Ένας τρόπος για να αφαιρέσετε το ανεξίτηλο μελάνι από τα ρούχα είναι να ανακατέψετε 3/4 φλ. μαγειρική σόδα σε 1 λίτρο νερού. Βάλτε τα ρούχα μέσα σε μία σακούλα και ρίξτε και το διάλυμα. Δέστε τη σακούλα και αφήστε την σε μία άκρη για 24 ώρες. Αφού περάσουν οι 24 ώρες, βγάλτε τα ρούχα από τη σακούλα και πλύντε τα κανονικά στο πλυντήριο. Ένας δεύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τον λεκέ από ανεξίτηλο μαρκαδόρο είναι να βάλετε πάνω του ξίδι ή οινόπνευμα και να τρίψετε το σημείο καλά. Κατά πάσα πιθανότητα θα βγει.

Τέλος, αν δείτε λεκέ από μαρκαδόρο και στο χαλί, χρησιμοποιήστε λευκό ξίδι. Αφού ρίξετε λευκό ξίδι στον λεκέ, πάρτε ένα καθαρό πανί και τρίψτε το καλά.


Πηγές:

https://tospitakimou.gr

https://spirossoulis.com

Πείτε μας την γνώμη σας