Ποιόν τύπο κόλλας χρειάζομαι; Αναλυτική παρουσίαση...

Ποιόν τύπο κόλλας χρειάζομαι; Αναλυτική παρουσίαση...

Εάν ασχολείστε με την χειροτεχνία, θα έρθει η  στιγμή που θα χρησιμοποιήσετε κόλλα σε ένα από τα έργα  σας. Η κόλλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τοποθέτηση υλικών όπως χαρτί, πλαστικό, ξύλο, αφρός, ακόμη και ύφασμα πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι κόλλας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για διάφορες εφαρμογές. Αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο, θα γνωρίζετε τους διαφορετικούς τύπους κόλλας για χειροτεχνίες που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας .

 

Κόλλα χειροτεχνίας

 Γνωστή και ως λευκή κόλλα, αυτή η κόλλα με βάση το νερό είναι ασφαλής για οποιονδήποτε, με σχεδόν μηδενική τοξικότητα. Δεδομένου ότι είναι εν μέρει νερό, η λευκή κόλλα χειροτεχνίας έχει μια συνδυασμένη εμφάνιση πηχτής πάστας και διαφανούς νερού. Εκτός από τα έργα χειροτεχνίας, η κόλλα χειροτεχνίας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε σχολεία, σπίτια και γραφεία.

Η κόλλα χειροτεχνίας λειτουργεί καλύτερα όταν συναρμολογείτε χαρτιά σε μαθήματα τέχνης και χειροτεχνίας. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να φέρει μαζί φύλλα καρτών και άλλα πορώδη αντικείμενα. Εάν χρησιμοποιείται στο γραφείο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κρατάτε κομμάτια εγγράφων μαζί λόγω της διαφανούς υφής τους.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της χρήσης κόλλας είναι ότι αφαιρείται ευκολα από τα χέρια. Αν χυθεί στα χέρια σας ή σε οποιαδήποτε επιφάνεια, αφαιρείται εύκολα πλένοντάς το με νερό.

 

Κολλα Stick

Κάθε παιδί που ασχολείται με τις τέχνες και τις χειροτεχνίες θα πρέπει να είναι εξοικειωμένο με τα stick. Τα stick κολλας έχουν την ικανότητα να συγκρατούν  κομμάτια πλαστικών και χαρτιων για να κάνουν μια καλλιτεχνική δημιουργία.

Ο τρόπος που λειτουργεί το stick κόλλας είναι διαφορετικός από την άλλη κόλλα. Έρχεται με ένα σώμα κυλινδρικού σχήματος που έχει ένα γρανάζι στο κάτω μέρος που εκθέτει την κόλλα στο επάνω μέρος όταν περιστρέφεται.

Ένα από τα θετικά της χρήσης αυτής της κόλλας είναι ότι είναι  εύκολη  στη χρήση, στον καθαρισμό και στην αφαίρεση. Στεγνώνει επίσης γρήγορα, περίπου 2 έως 5 λεπτά, καθιστώντας το stick κόλλας μια εξαιρετική επιλογή για τα παιδιά σε όλες τις τέχνες και τις χειροτεχνίες τους.

 

Κόλλα διάφανη γενικής  χρήσεως

Είναι η πιο ευέλικτη κόλλα! Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε μια μεγάλη γκάμα μέσων, όπως ξύλο, πλαστικό, χαρτί, ύφασμα, κάρτα και πολλά άλλα! Δεν περιέχει διαλύτες και δρα ως χρήσιμο σκληρυντικό για πορώδη δομικά υλικά όπως ψαμμίτη. Το καλύτερο από όλα, είναι ασφαλές για τα παιδιά

 

Ξυλόκολλα

Η κόλλα ξύλου είναι μια εξαιρετική επιλογή αν ψάχνετε για μια δυνατή κόλλα χειροτεχνίας. Αυτός ο τύπος κόλλας είναι τέλειος για τη στερέωση ξύλινων επιφανειών. Η ξύλινη κόλλα θα είναι το τέλειο εργαλείο συγκόλλησης εάν θέλετε να κολλήσετε τραπέζια, κρεβάτια, καρέκλες και ντουλάπια. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε διακοσμητικά αντικείμενα όπως κορνίζες.

Δεδομένου ότι η κόλλα ξύλου είναι απίστευτα ισχυρή, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για οποιαδήποτε ελαφριά ή βαριά εργασία χειροτεχνίας. Δεδομένου ότι έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ξυλουργική, αυτός ο τύπος κόλλας είναι γεμάτος ευελιξία. Εκτός από ξύλο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για κεραμικά, ύφασμα, δέρμα, χαρτί, πλαστικό και αφρό.

Το μειονέκτημα της χρήσης αυτού του τύπου κόλλας είναι ότι χρειάζεται λίγος χρόνος για να στεγνώσει. Αυτή η κόλλα αναμένεται να στεγνώσει από μία ώρα έως περισσότερες από 24 ώρες, ανάλογα με την ποσότητα της κόλλας που θα εφαρμόσει ο χρήστης στην επιφάνεια.

 

Ζεστή κόλλα - Σιλικόνη

Η ζεστή κόλλα είναι μια ωραία επιλογή εάν θέλετε να μάθετε τι είδους κόλλα χειροτεχνίας χρησιμοποιείται για αφρό και άλλα παρόμοια υλικά. Η θερμή κόλλα συνοδεύεται από πιστόλι κόλλας και χρησιμοποιείται για εφαρμογές υψηλής αντοχής και ακριβείας.

Η ζεστή κόλλα έρχεται σε στερεή μορφή, αλλά πρέπει να θερμανθεί χρησιμοποιώντας πιστόλι κόλλας. Μόλις λιώσει η κόλλα, ο χρήστης μπορεί να αρχίσει να εφαρμόζει την κόλλα σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Μπορείτε να το απλώσετε σαν συνηθισμένη κόλλα, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε υλικό εκτός από μέταλλο.

 

Αφρώδες ταινία διπλής όψης

 Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεστε είναι μια ταινία διπλής όψης! Είναι ιδανικά για την κατασκευή καρτών και για παιδικές χειροτεχνίες, καθώς δίνει ένα άμεσο αποτέλεσμα και δεν αφήνει χάος. Κολλάει σε μια μεγάλη ποικιλία επιφανειών, όπως χαρτί, κάρτα και αφρό.

Πείτε μας την γνώμη σας