Σχολική Λίστα...Τι να προσέξουμε σαν γονείς - Psalidixarti.gr
Μολύβια, γόμες, στυλό και πολλά άλλα δεν είναι απλά αντικείμενα γραφικής ύλης. Είναι τα δομικά στοιχεία που θα ενισχύσουν τη μάθηση του παιδιού στο σπίτι καθώς και στο σχολείο. 
  Ως γονείς και δάσκαλοι, πρέπει να κατανοήσουμε προσεκτικά τις ανάγκες των χαρτικών ειδων για τα παιδια μας.
 
  Οι περισσότεροι γονείς δεν ξέρουν πώς να επιλέξουν χαρτικά για τα παιδιά τους και τελικά αγοράζουν κάτι που είναι λιγότερο χρήσιμο για αυτά. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε όταν κάνετε αγορές χαρτικών είναι να εμπλέξετε τα παιδιά σας στην αγορά και να τους επιτρέψετε να επιλέξουν αυτό που θέλουν. 
  Πρέπει να γνωρίζουμε ότι πρέπει να έχουν ακριβώς τη σωστή ποιότητα και ποσότητα των αντικειμένων γραφικής ύλης, ώστε να μην δυσκολεύονται ελλείψει αυτών. Σημαντικό εδώ είναι να αναφέρουμε ότι τα είδη γραφικής ύλης δεν είναι κάτι που πρέπει να επιδεικνύουν τα παιδιά στους συνομήλικους τους. 
  Το οτιδήποτε υπερβολικό είναι κακό και πρέπει να προσδιορίσουμε ποσοτικά τα όρια στη διαθεσιμότητα ή την έκθεση των παιδιών σε τέτοια αντικείμενα. Το βασικό σχολικό υλικό μελέτης θα πρέπει να λειτουργεί ως υποστηρικτικό υλικό και όχι ως υλικό επίδειξης ή σύγκρισης.
  Πρέπει επίσης να ρωτήσουμε και να ενημερωθούμε για τα πρόσφατα και νέα είδη που διατίθενται στην αγορά, τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν προς όφελος του κάθε παιδιού. Πείτε, για παράδειγμα, ένα παιδί χρειάζεται μολύβι και συχνά γράφει με τεράστια πίεση στη σελίδα και ως αποτέλεσμα αυτού, το μολύβι σπάει πολλές φορές. Εσείς, ως γονείς προτείνετε στο παιδί ένα μολύβι pop-a-point ή μηχανικά .
  Είναι πράγματι ένα απλό πράγμα, αλλά για να το καταλάβετε, πρέπει να παρακολουθείτε τις αντιδράσεις του παιδιού σε συγκεκριμένα προϊόντα
Τα 10 απαραίτητα είδη γραφικής ύλης που πρέπει να έχει κάθε παιδί στην πρώιμη σχολική φάση είναι…...
Διαβάστε τα 5 πράγματα που πρέπει να θυμάστε επιλέγοντας είδη γραφικής ύλης για το παιδί σας...
  • Εκτός από τα βασικά αντικείμενα που αναφέρονται παραπάνω, πάρτε τα είδη χαρτικής των παιδιών σας στο σπίτι, όπως ένα μικρό ημερολόγιο, χρωματιστά βιβλία, ενα πίνακα, στυλό/μολύβι, πίνακες με αριθμούς παιχνιδιών, διαγράμματα εικόνων με ονόματα φρούτων, ονόματα ζώων κλπ
  • Ελέγξτε την προσφορά και τη διαθεσιμότητα τέτοιων αντικειμένων με τα παιδιά. Δεν πρέπει ούτε να είναι πάρα πολύ σε αριθμό ούτε πολύ λιγότερο.
  • Δείξτε στο παιδί πώς και πότε να χρησιμοποιεί τα είδη γραφικής ύλης.
  • Κρατήστε τα πράγματα που μπορεί να προκαλέσουν τυχόν βλάβη σε ένα παιδί μακριά από την κατοχή τους. Τέτοια αντικείμενα μπορεί να είναι καρφίτσες, συρραπτικά, συνδετήρες κλπ.
  • Προσπαθήστε να τους κάνετε να καταλάβουν ότι τα αντικείμενα που αγοράζονται είναι για να διευκολύνουν την μάθηση τους και δεν πρέπει να τα καταστρέφουν

Πείτε μας την γνώμη σας