Γιατί Να Έχω Το Δικό Μου Μπουκάλι; 5 λόγοι που μπορεί να σας αλλάξουν γνώμη... - Psalidixarti.gr
Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα οφέλη του μπουκαλιού από ανοξείδωτο ατσάλι και γιατί είναι η καλύτερη και οικονομικότερη επιλογή ενυδάτωσης.

1 . Η ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ: 

Τα μπουκάλια νερού από ανοξείδωτο ατσάλι είναι καλύτερα για εσάς γιατι απορρίπτοντας τη συνήθεια των πλαστικών μπουκαλιών νερού, μπορείτε να προστατευτείτε από επιβλαβείς χημικές ουσίες.

Σας βοηθούν να αποφύγετε το BPA

Οι Ιάπωνες και οι Καναδοί έχουν απαγορεύσει εντελώς το BPA ή τη δισφαινόλη-Α. Ακολουθώντας το παράδειγμά τους, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) απαγόρευσε το BPA από μπιμπερό και ποτήρια φούσκας το 2012. Γιατί, λοιπόν, εξακολουθούν να το επιτρέπουν σε πλαστικά μπουκάλια νερού.
Μελέτες δείχνουν ότι το BPA είναι επιβλαβές για την υγεία σας. Τα μπουκάλια από ανοξείδωτο ατσάλι που δεν περιέχουν πλαστικά είναι 100 % χωρίς BPA.

Δεν περιέχουν άλλες επιβλαβείς χημικές ουσίες

Παρά το γεγονός ότι οι μελέτες δείχνουν μια σαφή σχέση μεταξύ της BPA και των προβλημάτων αναπαραγωγής, η BPA εξακολουθεί να είναι πανταχού παρόν σε πολλά πλαστικά μπουκάλια, συμπεριλαμβανομένων των φιαλών νερού μιας χρήσης και επαναχρησιμοποίησης. 
Ωστόσο, γνωρίζατε ότι ακόμη και αν ένα πλαστικό μπουκάλι δεν περιέχει BPA, εξακολουθεί να περιέχει πιθανώς άλλες τοξίνες;
Αν κάθονταν για λίγο ή είχαν εκτεθεί σε θερμότητα, σχεδόν όλα τα πλαστικά μπουκάλια διαρρέουν άλλες χημικές ουσίες που προκαλούν ενδοκρινικές διαταραχές.

Τα μπουκάλια νερού από ανοξείδωτο ατσάλι κρατούν τη μούχλα και άλλα βακτήρια μακριά

Εκτός από χημικά, τα μπουκάλια νερού από ανοξείδωτο ατσάλι είναι ανθεκτικά στη σκουριά, στη διάβρωση και στους λεκέδες.

2 . ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ: 

Τα μπουκάλια νερού από ανοξείδωτο ατσάλι είναι βιώσιμα

Γνωρίζατε ότι οι άνθρωποι ανακυκλώνουν μόνο το 12 % περίπου των πλαστικών μπουκαλιών νερού που αγοράζουν; Και από αυτό το 12 %, μόνο το 50 % όλων όσων βάζουμε στον κάδο ανακύκλωσης ανακυκλώνονται.
Αυτό σημαίνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πλαστικών μπουκαλιών νερού καταλήγουν στους χώρους υγειονομικής ταφής μας, όπου το καθένα χρειάζεται περίπου 1.000 χρόνια για να αποσυντεθούν. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, διαρρέουν επιβλαβείς χημικές ουσίες στο περιβάλλον μας.

Απαιτούν λιγότερους πόρους και λιγότερη ενέργεια

Η παραγωγή εμφιαλωμένου νερού απαιτεί 17 εκατομμύρια μπουκάλια λάδι ετησίως. Επιπλέον, σε μόλις μία εβδομάδα, 40.000 φορτηγά 18 τροχών κυκλοφορούν στους δρόμους μας μόνο για να παραδώσουν το εμφιαλωμένο νερό στα καταστήματα λιανικής σε εθνικό επίπεδο. Αυτό προσθέτει σε πολλά ορυκτά καύσιμα που απαιτούνται μόνο για την κατασκευή και τη μεταφορά των μπουκαλιών. Στη συνέχεια, αν δεν ανακυκλωθούν, όλοι αυτοί οι φυσικοί πόροι καταλήγουν να βρίσκονται στις χωματερές μας καθώς τα μπουκάλια αποσυντίθενται.

3 . ΓΕΥΣΗ: 

Δεν κρατάνε μυρωδιές

Ακούγεται οικείο ; Γεμίζεις το πλαστικό μπουκάλι σου με ένα σπιτικό παγωμένο τσάι τσάι latte και το φέρνεις μαζί σου στη δουλειά. Yum! Κάθεται στο γραφείο σας όλη την ημέρα και το αφήνετε στο νεροχύτη όλη τη νύχτα (ωχ). Το επόμενο πρωί, το περνάτε από το πλυντήριο πιάτων και το ξαναγεμίζετε με παγωμένο νερό. Στο δρόμο για τη δουλειά, παρατηρείτε ότι το παγωμένο σας νερό έχει γεύση τσάι.!
Τα μπουκάλια νερού υψηλής ποιότητας από ανοξείδωτο ατσάλι δεν διατηρούν γεύσεις. Έτσι, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ό, τι και να το γεμίσετε, δεν θα τελειώσετε με ένα φλιτζάνι νερό που μυριζει καφέ το πρωί.

4 . ΕΥΚΟΛΙΑ: 

Σε αντίθεση με τα πλαστικά και γυάλινα δοχεία, ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα στα μπουκάλια-θερμός από ανοξείδωτο ατσάλι είναι ότι μπορεί να διατηρήσει τα ποτά σας ζεστά ή κρύα περισσότερο. Διατηρώντας τα ποτά σας ζεστά έως και 12 ώρες και κρύα έως και 24 ώρες, τα μπουκάλια από ανοξείδωτο ατσάλι σας βοηθούν να απολαμβάνετε το ρόφημα σας στη θερμοκρασία που θέλετε.

5 . ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: 

Το να πίνεις από μπουκάλια από ανοξείδωτο ατσάλι είναι μια πολύ φθηνότερη συνήθεια από το να πίνεις εμφιαλωμένο νερό
Το εμφιαλωμένο νερό κατέχει το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά ποτών στις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί πίνουν περισσότερο εμφιαλωμένο νερό από μπύρα και γάλα και ξοδεύουν περισσότερα από 12 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε αυτό. Η κατανάλωσή μας αυξάνεται κάθε χρόνο, καθιστώντας την μια ακριβή συνήθεια.
 
Blog kids tips books inks

Πείτε μας την γνώμη σας