Θέλετε Να Αγοράσετε Εκτυπωτή ; Διαβάστε πρώτα αυτό.. - Psalidixarti.gr
  Με τόσα πολλά χαρακτηριστικά και παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη, η αγορά ενός εκτυπωτή μπορεί να φαίνεται αρκετά περίπλοκη. Δείτε πώς μπορείτε να επιλέξετε τον τέλειο εκτυπωτή, είτε αγοράζετε έναν για τη μεγάλη ή τη μικρή επιχείρησή σας είτε για το γραφείο του σπιτιού σας.
  Αν και ζούμε σε έναν ψηφιακό κόσμο smartphone και Wi-Fi, πολλοί άνθρωποι και επιχειρήσεις εξακολουθούν να χρησιμοποιούν μελάνι και χαρτί κάθε μέρα. Και ανεξάρτητα από το τι σκοπεύετε να εκτυπώσετε, η αγορά του σωστού εκτυπωτή μπορεί να είναι μια κρίσιμη απόφαση. Το σωστό μηχάνημα μπορεί να κάνει τη διαφορά, εξοικονομώντας πολύ χρόνο και χρήμα μακροπρόθεσμα. Από την άλλη πλευρά, η λάθος επιλογή θα μπορούσε να σας απογοητεύσει, οπότε είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα μοντέλο που καλύπτει τις συγκεκριμένες ανάγκες σας.

που και πως σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τον εκτυπωτή σας;

  Εάν αγοράζετε έναν εκτυπωτή για το γραφείο του σπιτιού σας, ξεκινήστε εξετάζοντας τις λειτουργίες που θα χρησιμοποιείτε συχνότερα. Πολλοί επαγγελματίες χρειάζονται απλά αλλά αποτελεσματικά μηχανήματα για βασικές εργασίες, όπως η εκτύπωση χαρτιού. Άλλοι θέλουν τα μηχανήματά τους να εξυπηρετούν πολλαπλούς σκοπούς, όπως ένα φωτοαντιγραφικό ή σαρωτή. Ομοίως, οι μαθητές πρέπει να λάβουν υπόψη τις απαιτήσεις της τάξης τους πριν αγοράσουν έναν εκτυπωτή. Θα χρειαστούν οι σπουδές σας έναν έγχρωμο εκτυπωτή ή θα αρκεί το ασπρόμαυρο;
  Γενικά, οι εκτυπωτές πολλαπλών λειτουργιών που είναι κατάλληλοι για χρήση στο σπίτι είναι σχετικά προσιτοί. Αλλά η δαπάνη λίγο περισσότερο σε ένα αξιόπιστο μηχάνημα υψηλής ποιότητας μπορεί να είναι μια εξαιρετική επένδυση. Σε τελική ανάλυση, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με μια σημαντική εργασία εκτύπωσης στο σπίτι, πιθανότατα δεν μπορείτε να καλέσετε το τμήμα πληροφορικής για να σας σώσει. Για να αποφύγετε πιθανούς πονοκεφάλους αργότερα, ακολουθήστε ένα μοντέλο με υψηλή βαθμολογία από μια αξιόπιστη μάρκα.

αυτα ειναι τα είδη εκτυπωτών στην αγορά

 Εκτυπωτής ψεκασμού μελάνης - inkjet

Οι εκτυπωτές inkjet ψεκάζουν μια σειρά από μικρές κουκκίδες μελανιού σε χαρτί, δημιουργώντας το κείμενο και τα γραφικά που εμφανίζονται σε μια σελίδα. Επειδή αυτές οι κουκκίδες μελανιού είναι τόσο μικρές, διαφορετικά χρώματα μπορούν να τοποθετηθούν σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, δημιουργώντας μια πλούσια ποικιλία αποχρώσεων.
Για ποιους είναι οι καλύτεροι:
  • Επειδή οι εκτυπωτές inkjet είναι συνήθως λιγότερο ακριβοί από τους εκτυπωτές λέιζερ, είναι μια ιδανική επιλογή για αγοραστές με περιορισμένο προϋπολογισμό.
  • Οι έγχρωμοι εκτυπωτές inkjet είναι ιδανικοί για εργασίες που περιλαμβάνουν μεγάλη γκάμα χρωμάτων ή πολύπλοκα γραφικά. Εάν σκοπεύετε να εκτυπώσετε φωτογραφίες ή γραφήματα, τα inkjet προσφέρουν υψηλή ποιότητα.

 

  • Εκτυπωτής με λέιζερ - Laserjet
  • Οι εκτυπωτές λέιζερ χρησιμοποιούν στατικό ηλεκτρισμό για να εφαρμόσουν μια λεπτή σκόνη - που ονομάζεται γραφίτη - στη σελίδα. Επειδή αυτή η διαδικασία συμβαίνει γρήγορα, οι εκτυπωτές λέιζερ τυπώνουν τυπικά πολύ πιο γρήγορα από ό, τι οι συσκευές inkjet. Διατίθεται είτε σε έγχρωμους είτε σε μονόχρωμους εκτυπωτές λέιζερ, είτε σας επιτρέπουν να εκτυπώνετε γρήγορα ένα ευρύ φάσμα εγγράφων.
    Για ποιους είναι οι καλύτεροι:
    • Η ταχύτητα των εκτυπωτών λέιζερ τα καθιστά ιδανικά για μικρές επιχειρήσεις που εκτυπώνουν σε μεγάλους όγκους. Εάν ο οργανισμός σας δημιουργεί συνεχώς έγγραφα, η εκτύπωση με λέιζερ θα βοηθήσει στην ομάδα σας να είναι πολύ πιο παραγωγική μακροπρόθεσμα.

     

  • Εκτυπωτής Όλα σε Ένα - Πολυμηχάνημα
  • Όπως δείχνει το όνομά τους, οι εκτυπωτές all-in-one ενσωματώνουν πολλές λειτουργίες σε ένα μόνο μηχάνημα. Αν και τα σύνολα χαρακτηριστικών τους διαφέρουν σε κάποιο βαθμό, τα περισσότερα προσφέρουν δυνατότητες σάρωσης και αντιγραφής. Ορισμένα παρέχουν επίσης λειτουργίες φαξ, οι οποίες θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες για επικοινωνίες παλιού σχολείου. Μερικοί εκτυπωτές all-in-one χρησιμοποιούν εκτύπωση λέιζερ, ενώ άλλοι είναι μοντέλα inkjet.
    Για ποιους είναι οι καλύτεροι:
    • Αν σκοπεύετε να σαρώσετε έγγραφα ή να δημιουργήσετε αντίγραφα περιστασιακά, αυτές οι συσκευές είναι για εσάς. Θα εξοικονομήσετε χώρο στο γραφείο (και κάποια μετρητά) αγοράζοντας μόνο ένα μηχάνημα για όλες τις ανάγκες που σχετίζονται με τα έγγραφά σας.

     

  • Εκτυπωτής Super Tank
  • Σε κανέναν δεν αρέσει να τελειώνει το μελάνι ή να ανταλλάσσει χρησιμοποιημένα φυσίγγια. Οι εκτυπωτές Supertank διαθέτουν δεξαμενές υψηλής χωρητικότητας, επιτρέποντάς σας να εκτυπώσετε χιλιάδες σελίδες προτού να σκεφτείτε να αναπληρώσετε το μελάνι σας. Όταν ο χρόνος αντικατάστασης κυλήσει, απλά γεμίζετε τις δεξαμενές με μπουκάλια ή σακούλες μελανιού, συχνά με χαμηλότερο συνολικό κόστος από τα τυπικά δοχεία μελανιού.
    Για ποιους είναι οι καλύτεροι:
    • Αν σκοπεύετε να κάνετε πολλές εκτυπώσεις, αλλά φοβάστε την προσπάθεια να παραγγείλετε και να αντικαταστήσετε συνεχώς δοχεία μελάνης, οι εκτυπωτές υπερ -δεξαμενών είναι η τέλεια λύση. Πολλά μοντέλα παρέχουν επίσης μεγάλη αξία σε σύγκριση με τις τυπικές επιλογές εκτυπωτή inkjet, αρκεί να μην σας ενοχλεί λίγο υψηλότερο κόστος εκ των προτέρων.

     

  • Εκτυπωτής φωτογραφιών
  • Οι εκτυπωτές φωτογραφιών χρησιμοποιούν επίσης τεχνολογία inkjet, αλλά συχνά προσφέρουν μεγαλύτερη ακρίβεια και ευκρίνεια από τους εκτυπωτές που προορίζονται κυρίως για έγγραφα. Οι εκτυπωτές φωτογραφιών μπορούν να επιτύχουν απίστευτους βαθμούς ανάλυσης εικόνας, μετρημένους σε DPI (κουκκίδες ανά ίντσα), καθώς και εντυπωσιακά αποχρώσεις παλετών χρωμάτων. Πολλά μοντέλα διευκολύνουν επίσης την εκτύπωση σε διάφορα μεγέθη, όπως καρτ ποστάλ.
    • Είτε οι φωτογραφικές σας προσπάθειες είναι προσωπικές είτε επαγγελματικές, ένας εκτυπωτής φωτογραφιών μπορεί να ανεβάσει τις φωτογραφίες σας σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Εάν ενδιαφέρεστε για την παραγωγή γυαλισμένων εικόνων, ένας εκτυπωτής φωτογραφιών μπορεί να είναι μια άξια (και εκπληκτικά προσιτή) επένδυση.
    • Επιλέξτε έναν εκτυπωτή αρκετά ευέλικτο για να χειρίζεται πολλούς τύπους και μεγέθη φωτογραφικού χαρτιού, ειδικά τα είδη που σκοπεύετε να χρησιμοποιείτε συχνά. Από φωτογραφίες πορτοφολιού έως πλήρεις αφίσες, ποια είδη εκτύπωσης θα καταστήσει δυνατή η μηχανή σας;
    • Ελέγξτε τη μέγιστη ανάλυση που προσφέρει κάθε εκτυπωτής. Μπορεί να μην χρειάζεστε κορυφαίες προδιαγραφές, αλλά επιλέξτε μία ικανή να κάνει ευκρινείς εκτυπώσεις στο μέγεθος που προτιμάτε.
    • Λάβετε υπόψη την αποδοτικότητα εκτύπωσης, ειδικά όταν πρόκειται για κόστος και κατανάλωση μελανιού. Πόσο συχνά θα χρειάζεστε νέα δοχεία μελάνης και πόσο θα κοστίζουν; Θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε αυτές τις πληροφορίες αρκετά εύκολα.

    χρήσιμες συμβουλές

    •  Όσον αφορά το κόστος και τις δυνατότητες, οι οικιακοί εκτυπωτές διαφέρουν σημαντικά. Πριν τραβήξετε τη σκανδάλη για μια ελκυστική συμφωνία, σκεφτείτε τι πραγματικά θα χρειαστείτε από το μηχάνημά σας.
    • Ορισμένοι εκτυπωτές που προορίζονται για οικιακή εκτύπωση είναι πιο γρήγοροι ενω αλλοι σημαντικά πιο αργοι. Αυτά τα πλεονεκτήματα μπορεί να φαίνονται μικρά, αλλά θα μπορούσαν να κάνουν τον κόσμο της διαφοράς στην καθημερινή σας εμπειρία. Επιλέξτε έναν εκτυπωτή που αντικατοπτρίζει τις προτιμήσεις σας: Αν γνωρίζετε ότι η αναμονή για εκτύπωση θα σας τρελάνει, για παράδειγμα, αγοράστε έναν με γρήγορες ταχύτητες εκτύπωσης.
    • Είτε είστε έμπειρος φωτογράφος είτε παθιασμένος ερασιτέχνης, γνωρίζετε πόσο σημαντική μπορεί να είναι η εκτύπωση. Για να μεταφραστούν οι φωτογραφίες σας προς εκτύπωση, θα χρειαστείτε μια συσκευή που να παρέχει ανάλυση και ακρίβεια. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί εκτυπωτές που μπορούν να παράγουν υπέροχες φωτογραφίες - χωρίς οδυνηρή τιμή. Οι αγοραστές με οικονομικό τρόπο μπορούν να βρουν ισχυρούς εκτυπωτές φωτογραφιών, συμπεριλαμβανομένων μερικών με πολλά άλλα κουδούνια και σφυρίγματα (όπως αντιγραφή και σάρωση).
    • Όταν αγοράζετε έναν εκτυπωτή για την επιχείρησή σας, η αποτελεσματικότητα και τα έξοδα αποτελούν βασικές ανησυχίες. Θέλετε ένα μηχάνημα ικανό να παράγει γρήγορα υψηλή ένταση, ικανοποιώντας τις ανάγκες ενός ενεργού γραφείου. Η ταχύτητα εκτύπωσης δεν είναι ο μόνος σχετικός παράγοντας: Μπορεί ο εκτυπωτής να σας εξοικονομήσει χρόνο μέσω αυτοματοποιημένων λειτουργιών, όπως η ταξινόμηση ή η συρραφή σελίδων;
    • Θα πρέπει να έχετε μια μακρά εικόνα των εξόδων εκτύπωσης, κοιτώντας πέρα από την τιμή αγοράς ενός εκτυπωτή. Εάν αντικαθιστάτε συνεχώς κασέτες γραφίτη ακριβών, θα αυξήσετε σημαντικά το λειτουργικό κόστος του οργανισμού σας. Θα θελήσετε επίσης να διαβάσετε κριτικές για να μετρήσετε την ανθεκτικότητα κάθε συσκευής: Εάν ένας εκτυπωτής έχει τη συνήθεια να χαλάει, οι σύντροφοι του γραφείου σας πιθανότατα δεν θα είναι ευχαριστημένοι.
    • Δείτε τον προτεινόμενο μηνιαίο όγκο σελίδας από τον κατασκευαστή. Εάν η επιχείρησή σας είναι πιθανό να ξεπεράσει το ανώτατο όριο, είναι ίσως καλύτερο να πάτε με μια άλλη επιλογή.
    • Μελετήστε την τιμή των αντικαταστάσεων γραφίτη και πόσο συχνά θα είναι απαραίτητες. Χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες για να υπολογίσετε το εκτιμώμενο ετήσιο κόστος εκτύπωσης, συγκρίνοντας διάφορα μοντέλα σε αυτή τη βάση.
    • Αντιστοιχίστε τις ταχύτητες εκτύπωσης των επιλογών που εξετάζετε μεταξύ τους. Μικρές διαφορές στην αποδοτικότητα μπορεί να έχουν μεγάλες επιπτώσεις στην παραγωγικότητα για το γραφείο σας.
    • Αναζητήστε εκτυπωτές με μεγάλη εγγύηση και υποστήριξη. Εάν αντιμετωπίζετε τεχνικά ζητήματα, δεν θέλετε να τα αντιμετωπίσετε μόνοι σας.

    Σε αυτόν τον οδηγό, παρουσιάσαμε τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τον τέλειο εκτυπωτή. Αλλά ακόμη και όταν έχετε επιλέξει ένα συγκεκριμένο μοντέλο, η αναζήτησή σας εξακολουθεί να απαιτεί ένα τελευταίο βήμα: Εύρεση της καλύτερης προσφοράς στον εκτυπωτή που έχετε επιλέξει

    Σε πολλές περιπτώσεις παραπάνω, σας ενθαρρύνουμε να σκεφτείτε το κόστος του εκτυπωτή όσον αφορά τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις. Αν και μια χαμηλή τιμή μπορεί να φαίνεται ελκυστική, αξίζει να λάβετε υπόψη το κόστος συντήρησης και συντήρησης κατά τη διάρκεια ζωής του μηχανήματός σας. Ομοίως, θέλετε να επιλέξετε έναν εκτυπωτή που θα αντέχει σε συχνή χρήση, με καλή απόδοση για τα επόμενα χρόνια. Μια αξιόπιστη μάρκα όπως η Brother, η Canon, η Epson, η HP ή η Lexmark μπορεί να είναι πιο πιθανό να αντέξει στον χρόνο.

    Πείτε μας την γνώμη σας