Θέλετε Να Βελτιώσετε Τη Γραφή Σας;  Χρήσιμες συμβουλές για όμορφα γραπτά - Psalidixarti.gr
Έχετε ζηλέψει ποτέ το χειρόγραφο ενός φίλου ή σας είπαν ότι το δικό σας είναι δύσκολο να διαβαστεί; Ζούμε στην εποχή των υπολογιστών και των smartphone, πράγμα που σημαίνει ότι μερικές φορές δεν έχουμε ανάγκη από παλιομοδίτικο στυλό και χαρτί. Ωστόσο, η ομορφιά ενός χειρόγραφου γράμματος, μιας κάρτας είναι κάτι που όλοι απολαμβάνουμε να δίνουμε και να λαμβάνουμε.
Στο psalidixarti.gr , μας αρέσει να γράφουμε με στυλό και χαρτί, οπότε θα σας πούμε πώς να βελτιώσετε το γραφικό σας χαρακτήρα! Θα κάνετε τους φίλους σας να ζηλέψουν με την όμορφη γραφή σας σε χρόνο μηδέν.
Το να έχεις καθαρό χειρόγραφο είναι σημαντικό, ώστε οι άλλοι να μπορούν να το διαβάσουν εύκολα. Στην ενήλικη ζωή, το ακατάστατο χειρόγραφο μπορεί να εκληφθεί ως αντιεπαγγελματικό και να επηρεάσει τη δουλειά σας.
Είναι δύσκολο να κόψετε τις συνήθειες, οπότε η αλλαγή της γραφής σας ως ενήλικας μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη. Μπορείτε όμως να βελτιώσετε τη γραφή σας, το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη σκληρή δουλειά και υπομονή.

Επιλέξτε το σωστό στυλό

Η απόφαση για ένα καλό σωστό στυλό είναι η πιο σημαντική επιλογή που μπορείτε να κάνετε. Τα στυλό σίγουρα επηρεάζουν τη γραφή σας με διάφορους τρόπους. Πειραματιστείτε με διαφορετικούς τύπους στυλό, όπως το διαρκείας το τζελ ή το υγρής μελάνης για να δείτε ποιο είναι το καλύτερο για εσάς. Είναι τόσο σημαντικό να επιλέξετε ένα στυλό που ταιριάζει σε εσάς και στο στυλ γραφής σας. Όλοι κρατούν το στυλό τους με διαφορετικό τρόπο, οπότε βεβαιωθείτε ότι το κράτημα τους είναι επίσης άνετο.

Γράψτε σε χαρτί με γραμμές

Η προσπάθεια γραφής σε κενό χαρτί δεν θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε το χειρόγραφό σας.
Το ριγέ χαρτί θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη γραφή σας ευθεία και θα σας επιτρέψει να διατηρείτε τα γράμματά σας στο ίδιο ύψος με συνέπεια. Όταν γράφετε σε χαρτί με γραμμές , ελέγξτε το χειρόγραφό σας κατά καιρούς. 
Σημειώστε τι σας αρέσει και τι θέλετε να βελτιώσετε και συνεχίστε να εξασκείστε!

Ξεκινήστε ένα ημερολόγιο

Η τήρηση ενός καθημερινού ημερολογίου θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε το χειρόγραφό σας. Είναι επίσης μια εξαιρετική πρακτική γραφής. Πάρτε ένα όμορφο ημερολόγιο ή ένα σημειωματάριο και γράψτε για την ημέρα σας για να εξασκήσετε το χειρόγραφό σας. Το να έχεις όμορφη γραφική ύλη θα σε ενθαρρύνει να εξασκηθείς και αυτό είναι που θα βελτιώσει τη γραφή σου!

Μη βιάζεστε..

Πάρτε το χρόνο σας, κανείς δεν στέκεται από πάνω σας κρατώντας χρονόμετρο. Συχνά το μυαλό μας τρέχει μπροστά και περιμένει το χέρι μας να συμβαδίσει - το αποτέλεσμα; Ένα ατημέλητο και δυσανάγνωστο χειρόγραφο. 
Ενθαρρύνετε τον εαυτό σας να προχωρήσει αργά, σκεπτόμενος κάθε σχηματισμό λέξεων καθώς προχωράτε. 
Όσο περισσότερο εξασκείστε με πιο αργό ρυθμό, τόσο πιο εύκολο θα είναι να γράφετε τακτοποιημένα. Στη συνέχεια, μπορείτε να αρχίσετε να επιταχύνετε σταθερά τη διαδικασία και να εξακολουθείτε να έχετε ζηλευτά κομψό χειρόγραφο.

Ελέγξτε τη στάση του σώματος σας

Η στάση του σώματος επηρεάζει πολλούς τομείς της ζωής σας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου γραφής σας. Καθίστε με ίσια πλάτη και τα πόδια σας ίσια στο πάτωμα. Κρατήστε τα χέρια και τα χέρια σας χαλαρά, δεν θέλετε να είστε τεταμένοι. Το να ακουμπάτε το αντιβράχιο σας στο τραπέζι ενώ γράφετε θα επιτρέψει στο χέρι να κινήσει τα δάχτυλα παρά τον καρπό. Αυτό θα βοηθήσει τη γραφή σας!

---------------------------------------------------

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Η ανάπτυξη ενός τακτοποιημένου και όμορφου χειρόγραφου είναι πιο εύκολη όταν είστε νέοι. Αν μπορείτε να δείτε ότι το παιδί σας δυσκολεύεται με το ακατάστατο χειρόγραφο, έχουμε μερικές υπέροχες συμβουλές για να σας βοηθήσουμε! Πολλές από τις συμβουλές για ενήλικες μπορούν να λειτουργήσουν και για τα παιδιά, με μια μικρή προσαρμογή.

Χρησιμοποιήστε στυλό και μολύβι ειδικό για παιδιά

Η επένδυση σε ένα στυλό ή μολύβι ειδικά σχεδιασμένο για να βοηθήσει τα παιδιά να βελτιώσουν τη γραφή τους είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε. Τα παιδιά έχουν μικρότερα χέρια από τους ενήλικες και συχνά δυσκολεύονται να κρατήσουν ένα τυπικό στυλό ή στυλό. Τα στυλό και τα μολύβια ειδικα για παιδιά είναι τέλεια για να βοηθήσουν το παιδί σας να δημιουργήσει εμπιστοσύνη στις δεξιότητες γραφής του. Εργονομικά σχεδιασμένο από επιστήμονες, είναι εύκολο να κρατηθεί και έχει επιλογές τόσο για δεξιόχειρες όσο και για αριστερόχειρες γραφείς. Θα βοηθήσει το παιδί σας στο δρόμο του προς την όμορφη γραφή.

Η εξάσκηση κάνει θαύματα

Το να ενθαρρύνετε το παιδί σας να εξασκήσει τη γραφή του είναι ο καλύτερος τρόπος για να το βοηθήσετε να βελτιωθεί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βιβλία ασκήσεων και προγραφής. Οι ασκήσεις είναι εύκολο να γίνουν οταν  και συνδυάζονται με ένα στυλό ή μολύβι  καλής ποιότητας, το προσεγμένο χειρόγραφο θα έρθει σύντομα

Ενθαρρύνετέ τους με διασκεδαστική γραφική ύλη

Δεν υπάρχει καλύτερο κίνητρο απο ένα ιδαίτερο στυλό και σημειωματάριο. Γιατί να μην ενθαρρύνετε το παιδί σας με κάποια διασκεδαστικά χαρτικά; Έχουμε υπέροχα στυλό και σημειωματάρια στη psalidixarti.gr Η γραφή με ένα πολύχρωμο στυλό και σημειωματάριο θα κάνει το παιδί σας πολύ πιο ενθουσιασμένο να εξασκήσει τη γραφή του.

Πείτε μας την γνώμη σας