5 λόγοι για να διατηρείς ένα ημερολόγιο στη ζωή σου. - Psalidixarti.gr

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να δημιουργούν και να χρησιμοποιούν ημερολόγια για διάφορους λόγους. Οι άνθρωποι κρατούν ημερολόγια επειδή αισθάνονται ότι υπάρχει κάτι αρκετά σημαντικό στη ζωή τους για να το παρακολουθούν. Ωστόσο, ο ορισμός του ενός μπορεί να διαφέρει από την οπτική γωνία του άλλου. Αν και πολλά ημερολόγια είναι για προσωπική ικανοποίηση, άλλα το χρησιμοποιούν για επαγγελματικούς σκοπούς, προκειμένου να διατηρήσουν ένα ιστορικό αρχείο για τους επόμενους.

Παρακάτω είναι μια λίστα με τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν να διατηρήσουν ένα ημερολόγιο, καθώς και γιατί να το κάνετε κι εσείς.

Για να βάλετε σε μια τάξη την επαγγελματική σας ζωή

Είτε δουλεύετε ως υπάλληλος είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας, η τήρηση ενός ημερολογίου με την αναλυτική καταγραφή των εργασιών σας, των πληρωμών σας, των μελλοντικών σχεδίων σας θα σας λύσει τα χέρια και θα μπορέσετε να οργανώσετε καλύτερα τη ζωή σας.


Για να καταγράφετε και να θυμάστε σημαντικά γεγονότα της ζωής σας

Αυτός είναι ίσως ο πρωταρχικός λόγος που τηρούνται ημερολόγια. Το ημερολόγιο μπορεί να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τον προσδιορισμό πολλών πραγμάτων σχετικά με περιστάσεις και γεγονότα του παρελθόντος. Μπορείτε να δείτε την καταγεγραμμένη ιστορία ως μια συσσώρευση ημερολογίων που έχουν καταγραφεί από ιστορικούς. Τα προηγούμενα αρχεία είναι το μόνο που πρέπει να συνεχίσουμε όταν θέλουμε να μάθουμε την ιστορία. Εάν είναι λανθασμένα τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καταστροφικά.


Για να εκφράσετε με ειλικρίνεια τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας

Πολλοί άνθρωποι στοχάζονται και τους αρέσει να αναλογίζονται καταστάσεις και γεγονότα του παρελθόντος. Η καταγραφή σκέψεων και συναισθημάτων θα βοηθήσει τους άλλους να καταλάβουν γιατί κάνετε αυτό που κάνετε μαζί με προηγούμενες εμπειρίες που μπορεί να ήταν είτε ευχάριστες είτε δυσάρεστες.


Για να αποκτήσετε θεραπευτική ψυχική απελευθέρωση

Συχνά βοηθά όταν επικοινωνούμε τα συναισθήματα και τα προβλήματά μας σε άλλους. Ένα ημερολόγιο μπορεί να προσφέρει μια αποδεκτή εναλλακτική για να εκφράσετε προφορικά τις πεποιθήσεις σας για ανθρώπους, μέρη ή γεγονότα που έχουν συμβεί στη ζωή. Η πράξη της γραφής είναι επίσης θεραπευτική γιατί η γραφή προβλημάτων σε χαρτί είναι μια ενεργή πρακτική. Κάθε φορά που γράφετε προβλήματα σε χαρτί ή τα λέτε δυνατά, απελευθερώνετε την απογοήτευση με φυσικό τρόπο.


Για να έχετε καλύτερο αυτοστοχασμό

Αναλογίζεστε λάθη του παρελθόντος για να αποφύγετε να τα επαναλάβετε στο μέλλον. Μερικές φορές οι άνθρωποι βλέπουν το ημερολόγιο ως μια ειλικρινή γραπτή αυτοαξιολόγηση καταστάσεων στις οποίες μπορεί να είχατε εμπλακεί, προβλήματα που αντιμετωπίσατε και τα βήματα που κάνατε για να τα λύσετε. 

Πείτε μας την γνώμη σας